عارضه یابی منابع انسانی چگونه صورت می گیرد؟
ما دراین مرحله، اوضاع مشهود و نامشهودی را که نامطلوب هستند بررسی می کنیم.; اینجا سازمان به مثابه یک انسان که احساس کسالت دارد، مورد توجه قرار می گیرد.; اولین کار پزشک آنست که عارضه یابی کند. احتمالا شما هم تازگی ها به نوشته هایی مربوطه به طب سنتی برخورده و به آنها علاقمند شده اید.
اما چرا طب سنتی چنین مورد توجه قرار گرفته است؟
شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا در طب قدیم، حکیم بدون آزمایش خون; و رادیولوژی می توانست بیماری فرد را تشخیص داده و درمانش کند.; اما در طب جدید، شما کافی است یک بار برای یک مشکل پایتان را به مطب دکتر بگذارید…;
این پروسه آنقدر طولانی آزار دهنده است که خود بیماری را فراموش می کنید…; و همین دلیل باعث شده تا در بحران شدید جسمی قرار نگیریم، خود را به دکتر نشان ندهیم…; وضعیت سازمان ها یا افراد نیز همین امر قابل مشاهده است. ممکن است با کارمندتان مشکل داشته باشید یا سودتان کمی بالا و پایین شده باشد.; اما خودتان حل اش می کنید…اما یک جایی دیگر دانش و تجربه شما کار را از پیش نمی برد.; یا حتی دغدغه های استراتژیک شما اجازه نمی دهد اوضاع را بررسی کنید.; اینجا است که باید به این سوال پاسخ دهید که:
چه کسی می تواند به من در عارضه یابی سازمان کمک کند؟
۲- یک تفاوت دیگر طب سنتی با طب مدرن در آنست که طب سنتی کلی نگر بوده و بدن را یک سیستم پیوسته می داند.; لذا از رنگ و بوی ادرار تا درجه طب و اشتهای فرد را تابع یک سری عوامل مشتریک می داند.; اما در طب مدرن شما وقتی به دلیل مشکل گوارشی به پزشک مراجعه می کنید، غالبا شما را به آندوسکوپی می فرستند.; یعنی فقط بر روی محل درد متمرکز می شوند و از بقیه بدن غافل می شوند.
لذا در عارضه یابی منابع انسانی نیز ما فقط به اختلاف نظر کارفرما با یک مدیر یا عدم عملکرد مناسب یک کارمند توجه نداریم. بلکه به دنبال آن هستیم تا سایر عوامل را نیز در سازمان بررسی کنیم.
۳- در طب سنتی ابتدا مزاج و طبع شما را شناسایی می کنند.; براساس آن ویژگی های متناسب با بدن شما مشخص می شود.; مرحله بعد تعیین مدل الگوی زندگی شما مورد بررسی قرار می گیرد; که آیا خورد و خوراک شما با نیازهای مزاجی شما همخوانی دارد؟; در سازمان یا زندگی فردی نیز ما تابع همین الگو قدم خواهیم برداشت. با شناسایی نیازها و انگیزه های فردی شما،; مدل زندگی یا فرهنگ سازمانی شما مشخص می شود.; حال می توانین تناقضات را یافته و عارضه ها را شناسایی کنیم…
در حقیقت در عارضه یابی ما تلاش می کنیم تا آنچه در سازمان ما یا زندگی فردی ما اتفاق افتاده و با وضعیت مطلوب ما تفاوت دارد را شناسایی کنیم.