هولدینگ گلستان، تهیه، تولید و بستهبندی محصولات غذایی
کارگاه مهارت های بازخورد دادن و بازخورد گرفتن
همه ما به بازخورد نیاز داریم تا خودمان را بهبود دهیم: بیل گیتس
شاید عجیب باشد بدانید که تحقیقات نشان می دهد بازخورد دادن ناخودآگاه برای مغز تهدید محسوب می شود. به خصوص وقتی یک مدیر می خواهد به کارمندش بازخورد بدهد. این احساس تهدید از عصر قدیم در مغز ما نقش بسته است چرا که اگر در گذشته شما در قبلیه تان مورد تایید نبودید، طرد شده، تنها می شدید و محکوم به فنا بودید.
این جملات را دوباره بخوانید! می بینید که در ذهن ما کلمه بازخورد یک بار منفی را حمل می کند. در حالیکه بازخورد می تواند مثبت باشد. همینکه شما بگویید یا کامنت بگذارید که” چه جمله جالبی! یا متوجه شدم چرا از بازخورددادن و بازخورگرفتن بیزارم!”؛ دارید به این متن و من بازخورد می دهید. اما مغز همیشه در حالت بقا قرار دارد و باید مراقب باشد که مورد تهدید قرار نگیرد. لذا حتی ممکن است از بازخورد مثبت دیگران یا به قول خودمانی “تعریف” دیگران، نگرانی برایمان ایجاد شود. نکند پشت این تعریف چیزی دیگری باشد! نکند فقط یک تعارف ساده بوده! این که چیزی نبود باید بهتر شدم! باید این موقعیت را حفظ کنم… و مغز شروع به تحلیل می کند.
همانطور که از بیل گیتس قل قول کرده ام، اگر بازخورد نگیریم، در دامنه توانایی خود درجا خواهیم زد و بهبودی نخواهیم داشت! پس به نظر می رسد از بازخورد دادن و بازخورد گرفتن گریزی نیست.
موقعیتی را فرض کنید که درحال رانندگی هستید و در نقطه کور آینه یک چاله قرار دارد. اگر کسی به شما بازخورد ندهد قطعا در چاله خواهید افتاد. گاهی هم باید به دیگران بازخورد بدهید تا خودشان یا شما را در چاله نیندازند.
هیچکدام از ما ازین نقطه کور بی نصیب نیستیم پس به بازخورد دادن و بازخورد گرفتن نیاز داریم.
حالا چه می شود که بتوانیم بازخورد را به تجربه ای خوشایند برای خودمان و دیگران تبدیل کنیم؟
مخصوصا در محیط کاری امری اجتناب ناپذیر است.
هولدینگ گلستان با مجموعه آموزشی مختص خود فضایی برای رشد و آموزش کارکنان در سطوح مختلف سازمانی فراهم کرده است.
درین راستا دوره مهارت های بازخورد دادن و بازخورد گرفتن برای سه گروه از سرپرستان در سه دوره چهار ساعته برگزار گردید.
این دوره نیز مانند سایر دوره ها براساس نیازسنجی و الزامات سازمان به گونه ای طراحی شد که در چهار ساعت، مفاهیم بازخورد و تکنیک ها از طریق فیلم، بازی، تمرین و رول پلی به مناسب ترین روش انتقال یابد.
بازی نقش یا رول پلی، کمک شایانی برای تبدیل دانش به مهارت می کند. سرپرستان خبره که در عمل متوجه خطاهای خود می شدند، بازخورد مثبتی ب این آموزش داشتند.
بازخورد شرکت کنندگان:
این دوره آخرین دوره از جلسات آموزشی آنهم روز پنجشنبه بود. خیلی خوشحالم که حضور یافتم. چون اصلا متوجه گذر زمان نشدم و با تمرین و مطالب کلاس کاملا همراه شدم
اگرچه مطالعات زیادی قبلا داشتم اما مرور و تمرین عملی بخصوص تکنیک SBIAC خیلی کاربردی بود
برایم جالب بود که بازخورد تقویتی یا مثبت انقدر می تواند حرفه ای باشد و اثرگذار. حتما روی اجرای آن بیشتر تمرکز می کنم
سرفصل ها
- مفهوم بازخورد
- چرا بازخورد
- تکنیک های بازخورد گرفتن
- تکنیک های بازخورد دادن SBIAC
- بایدها و نباید ها در بازخورد
- تفاوت بازخورد اصلاحی و انتقاد
- تفاوت بازخورد تقویتی و تعریف