استخدام در دورکاری

توصیه هایی برای استخدام در حالت دورکاری

25 دی 10 دقیقه خواندن

۸ توصیه برای پیداکردن موقعیت شغلی دورکاری

دورکاری و کار ترکیبی از جمله شیوه‌های کاری نسل جدید هستند. بسیاری از متخصص‌ها و نیروهای جوان ترجیح می‌دهند ساعت کاری منعطفی داشته باشند و خودشان شرکت‌ها و کارفرماها را انتخاب کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، در این مقاله به شما کمک می‌کنیم که کار مناسبتان را پیدا کنید و به صورت دورکار استخدام شوید.

با این ۸ نکته لذت کارکردن در خانه را تجربه کنید

بسیاری از شرکت‌ها و کارفرماها ترجیح می‌دهند کارمندهای حضوری استخدام کنند و کارکردن نیروها را از نزدیک ببینند. اگر دنبال دورکاری هستید، باید بتوانید خودتان را از کارمندهای سنتی متمایز کنید و مهارت‌های نرم و سخت را یاد بگیرید. نکته‌های زیر در فرایند استخدام و مصاحبه در حالت دورکاری مفید هستند.

شبکه‌سازی رمز موفقیت دورکاری

برای شبکه‌سازی می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی مثل لینکدین، توییتر و اینستاگرام استفاده کنید. دنبال‌کردن افراد متخصص و شرکت‌ها و برقراری ارتباط با آن‌ها در پیداکردن کار به شما کمک می‌کند. به‌علاوه، می‌توانید از تجربه متخصص‌ها برای تقویت مهارت‌هایتان استفاده کنید. ممکن است بعضی از شرکت‌ها شما را استخدام نکنند یا در فصل استخدام نباشند. شما با برقراری ارتباط با این شرکت‌ها و کارمندهای آن‌ها می‌توانید توجه آن‌ها را جلب کنید.

سوال‌های خوب بپرسید

قبل از مصاحبه، سایت و شبکه‌های اجتماعی سازمان را بررسی کنید و سوال‌های عمیق بپرسید. مثلا می‌توانید از روش کاری شرکت، شیوه ارتباطی کارمندها و اهداف بلندمدت شرکت بپرسید. جمله‌هایی مثل «با شرکت شما آشنایی ندارم.» یا «فرصت نکردم سایت و شبکه‌های اجتماعی شرکت رو ببینم.» حس دافعه دارند و شما را از استخدام دور می‌کنند. به جای گفتن این جمله‌ها، قبل از مصاحبه راجع به ارزش‌ها و فرهنگ شرکت مطالعه کنید.

لازم نیست در مصاحبه آنلاین زود حاضر شوید

جلسه‌ها و مصاحبه‌های آنلاین با مصاحبه‌های حضوری تفاوت دارند. برای حضور در این جلسه‌ها، لازم نیست در ترافیک بمانید؛ بنابراین زود رسیدن در مصاحبه‌ آنلاین هیچ کمکی به استخدام شما نمی‌کند. به جای این کار می‌توانید قبل از مصاحبه کمی ذهنتان را از کار دور کنید و آرامش داشته باشید.

صادق و شفاف باشید

بعد از توافق‌های اولیه و استخدام، درباره قرارداد، زمان شروع کار، ساعت‌های کاری و حقوق سوال کنید. احتمالا شرکت هم درباره ساعت کاری و میزان حقوق درخواستی از شما سوال می‌پرسد؛ سعی کنید شفافانه و به دور از ابهام پاسخ دهید. مودبانه درباره شرایط کاری در طول هفته، برنامه‌ریزی‌های روزانه و هفتگی، وظایف و پروژه‌ها سوال کنید.

با تکنولوژی آشتی کنید

برای دورکاری به ابزارهای مختلفی مثل گوشی هوشمند، لپ‌تاپ، برنامه‌های آنلاین و اپلیکیشن‌های مختلف احتیاج دارید. سعی کنید در مسیر دورکاری با ابزارها و تکنولوژی‌های گوناگون مثل اپلیکیشن‌های برنامه‌ریزی و مدیریت پروژه مثل ترلو، نوشن، تسکولو و غیره آشنا شوید و طرز کار با آن‌ها را بگیرید.

فعال باشید

شاید در شروع دورکاری، احساس تنهایی کنید. احتمالا در گروه‌های کاری، همکارانتان با یکدیگر صحبت می‌کنند و بخشی از وقتشان را هم به شوخی می‌گذارنند. احساس تنهایی در شروع کار طبیعی است؛ ولی نباید بگذارید این احساس بر شما غلبه کند. سعی کنید خودتان را در گروه‌های کاری مجازی معرفی کنید و حضورتان را اعلام کنید. حتی می‌توانید بعضی وقت‌ها به شرکت بروید و با همکارها گفت‌‌وگو کنید. اگر مدیر گروه دورکار هستید، جلسه‌های روزانه و هفتگی بگذارید و حال هم‌تیمی‌هایتان را بپرسید. این جلسه‌ها برای گفت‌وگوهای کاری هم مناسب هستند.

برای آموزش و تقویت مهارت‌ها وقت بگذارید

چه کارمند دورکار تازه‌کار باشید و چه سال‌ها تجربه دورکاری داشته باشید، بهتر است برای دوره‌های کارآموزی، کسب مهارت‌های جدید و ارتباط برقرارکردن با متخصص‌ها وقت بگذارید. بعضی از افراد دورکار با داشتن تخصص زیاد نمی‌توانند به خوبی شخصیت کاری‌شان را معرفی کنند. می‌توانید برای تبدیل‌شدن به کارمند دورکار و فریلنسر موفق در کلاس‌های تقویت اعتمادبه‌نفس، مذاکره و فن بیان شرکت کنید.

مثبت فکر کنید

احتمالا در شروع کار جدید، به خودتان سخت می‌گیرید و فکر می‌کنید کارهای زیادی به شما داده شده است. فراموش نکنید که شما تنها نیستید و همراه بقیه اعضای تیم دورکاری می‌کنید. همچنین، ممکن است در ابتدای کار از رویدادهای شرکت، پروژه‌ها و کمپین‌ها اطلاعی نداشته باشید و نمی‌دانید این سوال‌ها را از چه کسی بپرسید. احتمالا در این شرایط احساس تنهایی می‌کنید و انگیزه‌تان را از دست می‌دهید. این احساسات در روزهای اول طبیعی هستند. به جای ناامیدی، روی ضعف‌هایتان کار کنید. دورشدن از محیط کار و برنامه‌ریزی برای تفریح و استراحت هم کمک‌کننده هستند.

سخن آخر

نکات بالا به شما در پیداکردن موقعیت شغلی دورکاری کمک می‌کنند. بهتر است این مسئله را هم به خاطر بسپارید که دورکاری برای همه مناسب نیست و شاید بهره‌روی شغلی و اثربخشی شما در مدل کار هیبریدی و حضوری بیشتر باشد. برای پیداکردن شیوه کاری مطلوب، سعی کنید در مسیر شغلی خودتان آزمون و خطا کنید و مدل‌های کاری مختلف را امتحان کنید. اگر دوست دارید کار هیبریدی را امتحان کنید، دوره کار هیبریدی، چالش‌ها و راهکارها برای شماست.

 

منبع: businessinsider.com